Den elektriska revolutionen: Varför elbilar är framtiden

Pierre Skoog VD på Fleetmanager Leasing:

I takt med att vi strävar mot en grönare framtid blir elbilar alltmer synliga på våra vägar. Denna teknologiska revolution har inte bara fått en fot in i marknaden utan även erövrat mångas hjärtan världen över. Men vad är det egentligen som gör elbilar till ett så attraktivt val? Vi frågar Fleetmanager Leasing ABs VD, Pierre Skoog som kört elbil i nästan 10 år.

Ett miljövänligt sätt att färdas
För det första är det svårt att förbise det mest uppenbara att det är ett miljövänligt sätt att färdas. Elbilar driver tveklöst på omställningen mot minskade koldioxidutsläpp. Med nollutsläpp under drift bidrar de avsevärt till att förbättra luftkvaliteten och minska växthuseffekten. För många miljömedvetna konsumenter är detta en avgörande faktor. Självklart finns det saker på den negativa sidan, men totalt överväger de miljömässiga fördelarna om bara tillverkning och laddning görs med grön el.

En bra körupplevelse
Men det finns även andra fördelar. Elbilar är inte bara rena och tysta, de erbjuder också en bra körupplevelse. Det omedelbara vridmomentet som tillhandahålls av elmotorer ger en snabb acceleration och en tystare färd. Att man vid långfärd dessutom måste stanna en stund och ladda är bra. Du hinner då sträcka på benen, fylla på med energi eller vila en stund. Du kommer fram mer utvilad. Efter att ha kört till Österrike och Italien med elbil flera gånger kan Pierre vittna om en färd som visst tar lite längre tid, men den går lugnare till och när du kommer fram är du inte helt slut.

Viktigt att se till totalkostnaden
En annan stor fördel är den totala ekonomin på en elbil. En elbil är oftast lite dyrare än en bensin eller dieselbil men givet mindre antal rörliga delar i en elbil är underhållskostnaderna ofta betydligt lägre jämfört med traditionella bilar med förbränningsmotorer. Dessutom är laddningen oftast mycket billigare än om du skall tanka bilen med bensin eller diesel. På Fleetmanager Leasing hjälper vi till med jämförelse av bilars olika totalkostnader, det vi kallar TCO, Total Cost of Ownership, säger Pierre.

Elbilar står i spetsen för innovation
Förutom sina tekniska fördelar står elbilar också i spetsen för innovation inom fordonsindustrin. Forskning och utveckling inom batteriteknik, laddinfrastruktur och autonom körning drivs framåt av tillverkarna av elektriska fordon. Det är otroligt spännande framtid för bilindustrin och för oss som tycker om att resa med bil.

I slutändan är det intressanta med elbilar inte bara deras tekniska överlägsenhet, en bra total ekonomi utan även deras påverkan på en gammal industri och på potentialen att vara med i omställningen till en mer elektrifierad framtid, avslutar Pierre.

Är du nyfiken och vill leasa en elbil så tveka inte att kontakta Fleetmanager Leasing.

Dela:

Flera inlägg

Den elektriska framtiden

Den elektriska framtiden – Vad är de största skillnaderna mellan en elbil och en bil med förbränningsmotor?    I takt med att vi strävar mot en

Fleetmanager Leasing

Fleetmanager Leasing AB (Sixt Leasing) är Fleetmanager Leasing AB Bästa Kunder, Samarbetspartners och Vänner. Det är nu ett tag sedan vi släppte varumärket Sixt Leasing

Tesla Model 3 Performance

Tesla släpper ny Model 3 Performance Ren körglädje och maximal kontroll. Helt nya högpresterande drivenheter levererar hela 460 hästkrafter och 0–100 km/h på 3,1 sekunder.

Fleetmanager Leasing – Toughest

Fleetmanager Leasing – Toughest Fleetmanager Leasing har under många år samarbetat med Toughest . Oavsett om du är supertränad eller bara en glad motionär så lovar vi

Kontakta oss