Ny Tesla Model Y med extra lång räckvidd

Tesla har idag lanserat en ny variant av Sveriges och världens mest sålda bil, Tesla Model Y. Den nya varianten är bakhjulsdriven, utrustad med ett större batteri och får därmed då också en längre räckvidd på hela 600 km.

Namnet på modellvarianten blir Tesla Model Y Long Range Bakhjulsdrift. 

Model Y Long Range med bakhjulsdrift tillverkas vid Teslas fabrik i Berlin. Den nya varianten ska redan nu finnas att provköra i Sverige och leveranserna ska starta inom kort.

Bilens motor, i kombination med ett batteripaket med hög energidensitet, värmepump som standard och däck med lågt rullmotmotstånd, maximerar effektiviteten (14,9 kWh/100 km) och sätter en ny standard på marknaden för kostnaden per kilometer för elektriska SUV:ar, skriver Tesla om den nya varianten.

Modellen kommer att byggas i Berlin och den finns redan ute i hallarna i Sverige. Första leveranserna till kunder beräknas enligt Tesla att ske inom kort. 

Här är alla modellerna av Tesla Model Y

RWD – Räckvidd 455 km
LR RWD – Räckvidd 600 km
LR AWD – Räckvidd 533 km
Performance AWD – Räckvidd 514 km
 
Kontakta oss för ett förslag på din nya Tesla.

Dela:

Flera inlägg

Den elektriska framtiden

Den elektriska framtiden – Vad är de största skillnaderna mellan en elbil och en bil med förbränningsmotor?    I takt med att vi strävar mot en

Fleetmanager Leasing

Fleetmanager Leasing AB (Sixt Leasing) är Fleetmanager Leasing AB Bästa Kunder, Samarbetspartners och Vänner. Det är nu ett tag sedan vi släppte varumärket Sixt Leasing

Tesla Model 3 Performance

Tesla släpper ny Model 3 Performance Ren körglädje och maximal kontroll. Helt nya högpresterande drivenheter levererar hela 460 hästkrafter och 0–100 km/h på 3,1 sekunder.

Kontakta oss